Vremenom prašina ovoga svijeta zatrpa istinske ljepote

uvscp-zaglavlje
Kao Udruga koja je inicijator i pokretač razvoja i uređenja Červar Porta, krenuli smo u potragu za tim skrivenim ljepotama. Odlučili smo iz zemlje iskopati zaboravljene vrijednosti. U svojoj potrazi, ostali smo zatečeni! Na naš natječaj ,,za najbolju priču”, pristiglo je četerdeset i osam radova. Iskopali smo zaista nešto posebno – stoga se zbirka priča i zove ,,Iskopane priče”.

Jedna od naših zadaća je oživjeti kulturu i zabavu u našem okruženju, živimo u vremenima kada umjetnost isparava, a čovjek bez kreativnosti i ljepote je poput programiranog stroja, roba monotonije.

Od četerdeset i osam radova, u knjigu je “ušlo” samo osam najboljih (odlukom četveročlane komisije), koliko je bilo i predviđeno natječajem. Vjerujemo da će ono što smo pronašli oduševiti i obogatiti svijet.

,,Iskopane priče” prigodno predstavljamo u petak 17.07.2015. na “Festivalu književnosti Červar Porat 2015.”, koji će se po prvi put održati, nakon koga će se održati veliki koncert u izvedbi najpopularnijeg ženskog POP benda: “UČITELJICE”….

Tu ćemo tradiciju Festivala brendirati i uvesti u kalendar istarskih kulturno zabavnih manifestacija koja će se održavati svake godine. Neka se za Červar Porat daleko čuje!

Mi, kao udruga, težimo da Červar Porat zablista od ljepote umjetnosti i kulture, građevinskim uređenjima, nezaboravnom zabavom, atraktivnim turizmom i boljitkom života svih građana. Vjerujemo kako će i ovaj festival književnosti i ukupni program uveliko doprinijeti našem dugoručnom cilju – da steknemo tradiciju kulturno-zabavnih događaja, što vodi tome da Červar Porat postane jedno od najatraktivnijih i najrazvijenijih destinacija našeg prelijepog Jadrana. Također, naš tihi cilj je probuditi ljudsku svijest o ljepoti.
Naša je dužnost iskopati zaboravljene vrijednosti i učiniti ih deset puta znamenitijima i kvalitetnijima nego što su ikad bile na našim prostorima. Nastojimo da se glas Udruge i malenog Červar Porta čuje što dalje. Koliko smo mi aktivni, toliko je glas Červar Porta glasan.

U ovih godinu dana djelovanja UVSČP učinilo se sljedeće uz veliku pomoć, razumijevanje i podršku grada Poreča, navest ću samo par kapitalnih ostvarenja, a sve vezano za razvoj našeg novog Červar Porta:

 • doveden novi vod struje sa postavljenim ormarićima
 • osvjetljena i uređena autobusna stanica
 • saniran asfalt kod igrališta
 • postavljene klupe na rivi
 • uređena javna plaža
 • (idući tjedan)maknuta žica, stara plovila i stvari iz nje, pretvoreno u zeleni pojas
 • napravljen i odobren projekat “Arene” , izgradnja iste bit će 2016.g.
  na lokalitetu Iskopina
 • uređenje i održavanje javnih i zelenih površina, na zavidnom nivou
 • petak 17.07.2015.organiziranje i održavanje kulturno zabavne manifestacije, sa željom da postane tradicija
  Pozdravljam vas, samo zajedništvom možemo dalje…

UVSČP, predsjednik Grozdan Jumić
Udruga Vlasnika Stanova Červar Porat, od ideje do stvarnosti

Share Button

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Current ye@r *