Planovi i projekti UVSČP za 2015. godinu

uvscp-zaglavlje
UVSČP i njen predsjednik gosp. Grozdan Jumić su inicirali, dogovorili i potvrdili sa Gradonačelnikom grada Poreča gosp. Edi Štifanić, što će se sve napraviti i realizirati u ovoj tekućoj 2015.godini.
To je vidljivo još jedan dokaz i potvrda predanog rada UVSČP na ostvarivanju zacrtanih ciljeva, vezano za razvoj turizma i poboljšanju uvjeta, rada i života u našem Červar Poratu.
Po krilatici: “Kad se hoće, onda se i može” , upoznajemo vas o dogovoru UVSČP – grad Poreč, koje akcije će se ove godine napraviti u Červar Portu:

  1. Uređenja autobusne stanice i Pučkog trga u ČP, dovod novih vodova struje za osvjetlenje autobusne stanice, dovod i postavljanje 2 kom el.ormarića za Pozornicu i ugostiteljske štandove. (spremno za realizaciju po dogovoru g.Edi Štifanić-g, Grozdan Jumić)
  2. Uređenje Javne plaže u ČP (spremno za realizaciju po dogovoru g.Edi Štifanić-g. Grozdan Jumić). Rok uređenja 30.04.2015.
  3. Čišćenje i uređenje prostora u ŽICI (stara plovila i otpad) i pretvaranje u Zeleni pojas kod Javne plaže i Lungomare u ČP. (UVSČP se obratila Dopisima i kontaktima Inspekciji MZO RH, dobila pozitivno Mišljenje i uputila Dopis Uredu carinske Uprave RH da se očituje u svezi 6 stranih plovila u Žici koja su u raspadnutom stanju, (O navedenoj problematici je UVSČP upoznao kroz Dopise: Grad Poreč, Plavu lagunu dd. Podrška inicijativi UVSČP je data od strane dva navedena Subjekta. Rok uređenja do 30.06.2015.
  4. Izgradnja “Arene” na lokalitetu rimskih iskopina u ČP, na inicijativu i Idejno rješenje UVSČP uz dobivenog pozitivnog Mišljenja Konzervatorskog odjela u Puli za isto. Dobivena je puna podrška Projekta od strane Gradonačelnika i grada Poreča. U izradi je glavni Projekat za Arenu u organizaciji odjela za komunalno grada Poreča u suradnji sa arh. Kućom g. Ivana Požarića. Sredstva za izradu Projekta su osigurana proračunom grada Poreča, Projekat će ići u dvije faze. Prva faza će obuhvatiti Projekat od Pozornice do Tribine, a u drugoj fazi (po završetku Urb.plana za ČP, jer je potrebno ishodovati građ.dozvolu) obuhvatit će izgradnju Vidikovca, poslovnog prostora i malog Trga za održavanje raznih Radionica. (spremno za realizaciju po dogovoru Štifanić-Jumić). Planirani rok izvođenja radova 15.04. do 15.06.2015,g.
  5. Uređenje Rive u ČP (postavljanje Štandova, Pozornice i dovođenje voda struje do Pozornice), spremno za realizaciju po dogovoru Štifanić-Jumić.Planirani rok izvođenja radova do 25.06.215.
  6. Javni radovi za ČP. Grad Poreč i HZZ da raspišu Obavijest za Natječaj javnih radova i da se zaposli 15-20 osoba koji bi radili na održavanju i čišćenju ČP. Tim ćinom bi se zaposlilo određeni broj nezaposlenih osoba i osoba koja su u teškoj financijskoj situaciji, a uštedjela bi se znatna sredstva Usluzi i Komunalnom odjelu grada Poreča, koja se u ne malom iznosu odvajaju za uređenje i održavanje ČP. (upućen je Dopis Gradonačelniku od strane predsjednika Udruge 13.02.2015. sa Zamolbom za isto). Javne radove bi trebalo organizirati od 01.04. do 30.09.2015. Tim Projektom će se stvoriti znatna novčana ušteda (parstotisućakuna) gradu Poreču i Usluzi Poreč, jer neće biti potreba za velike strojeve i veliki broj zaposlenika, koji se godinama šalj u ČP za uređenje istog.

slika cp-web

 

Share Button

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Current ye@r *